ktoś może pracuje w Vectrze - tej od internetu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trzoch
    Classic
    • 2011
    • 20

ASO EMIDA Ruda Śląska

- Ocena obslugi klienta : 5
    - Ocena fachowosci serwisu : 5
    - Ocena serwisu gwarancyjnego : 5
    - Ocena serwisu pogwarancyjnego : 5
    Mamy piękne drogi - gdyby nie te dziury
  • keneida
    Rider
    • 2010
    • 316

Od tygodnia mam z nimi problem. Poziom obsługi klienta i wymiany iformacji jest żenujący.

Już nie wiem do kogo mam dzwonić.
    Wrocławskie spoty

Komentarz

• rufix
      Drive
      • 2010
      • 50

a z ciekawości co się stało? :?:

Komentarz

• Bartus
        Ambiente
        • 2011
        • 210

Jak internet to tylko Neostrada.

Komentarz

• sesik
          RS
          • 2006
          • 2165

Zamieszczone przez Bartus
          Tia
          Best ET = 13.666
          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Bartus
            Ambiente
            • 2011
            • 210

Zamieszczone przez sesik
            Zamieszczone przez Bartus
            Tia
            Tia...

W lipcu 2010 przeszedłem do Multimedia, po 5 latach korzystania z NEO. Żałuję do teraz, że to zrobiłem. Czekam do lipca, żeby nie przedłużać umowy z Multi i wrócić w końcu do NEO.

Komentarz

• keneida
              Rider
              • 2010
              • 316

dzwonie w czwartek o 18:00, że jest masakryczna prędkość. Zamiast 8MB jest 0,2-0,4 MB.
              Infolinia pracuje do 22:00, serwisanci podobno też zatem powinni szybko załatwić.
              W piątek rano około 10:00 żadnych zmian, dzwonię po informację. Konsultant mówi, że przekazane i że mają 24 godziny na naprawę bo tak jest regulaminie.
              Przychodze z pracy do domu, kicha ta sama. Sprawdzam regulamin, nic tam nie ma, że mają 24h na naprawę.
              Dzwonię po 24h od zgłoszenia, że problem dalej występuję. Do serwisanta niby przesłali zgłoszenie i niby mial do mnie dzownić. Nic więcej nie wiedzą. Nikt do mnie nie dzwoni.

Zgłaszam reklamację (nie mają skarg ) na wprowadzanie w błąd przez pracownika infolini oraz brak kontaktu z serwisantem.

W sobotę rano dzwonie znowu, znowu serwisantowi przekazują ponaglenie - niby menadżer w cc poszedł. Dalej nic nie wiedzą.

Idę o 14:00 do ich biura. Facet sprawdza, dzwoni do serwisanta. Niby jakaś kicha na całej klatce i musza wymienić sprzęt w szafie rozdzielczej czy gdzieś tam i że to nie tak szybko i będzie gotowe w poniedziałek do 18:00.

W poniedziałek po 18:00 znowu dzownię na biuro zlewania klienta, nic nie wiedzą o jakiejś tam awarii na całej klatce. Znowu wysyłają monit do serwisanta.

W końcu serwisant we wtorek dzwoni, że niby poprawili jakieś tam ustawienia i powinno być dobrze. Stwierdzam, że ciągle jest kicha - bo opiekunka sprawdzała ale jak przyjdę do domu to sam sprawdzę a on zadzwoni w środę rano i jak dalej będzie źle to przyjdzie do mnie bo może modem się zepsuł.

Całą środe nikt nie dzwonił, wieczorem znowu na infolinię dzownię. Pochodziłem sobie po sąsiadach i parę osób też ma problem ale u dwóch wszystko pieknie śmiga cały czas.
              Ciekawa awaria na całą klatkę.

Dzisiaj znowu dzwonię na infolinię i wczorajsze zgłoszenie niby przekazane do serwisanta.

Zamieszczone przez rufix
              a z ciekawości co się stało? :?:
              pytałeś się, teraz wiesz to pomóż

Generalnie VECTRA ma we Wrocławiu ma skandaliczną obsługę. Jak klienci mają problemy to nie specjalnie się tym przejmują.

Nie polecam, bo szkoda czasu do nich ciągle dzwonić. Tyle dobrego, że mam darmowe połączenia na stacjonarne.

OCP wysoko wyskakuje w googlu to będę wdzięczny za odpowiedzi w tym wątku co by więcej osób zostało ostrzeżonych.
              Wrocławskie spoty

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

A miałem się do nich przenosić..... :roll:

Komentarz

• rufix
                  Drive
                  • 2010
                  • 50

reklamację to możesz złożyć na nienależycie wykonana usługę, na to że obsluga klienta jest do bani to co najwyzej skargę, na reklamację musza Ci odpowiedzieć na skargę nie,
                  powinni Ci wypłacić w odpowiedzi na złożoną reklamację pewnie 1/30 abonamentu, zgodnie z regulaminem, i nic więcej,
                  jak Twoi sąsiedzi nie złożą reklamacji to nawet i tego nie dostaną, bo wypłacenie odszkodowania nie jest w tym przypadku obligatoryjne,
                  Vectra świadczy usługę na podstawie umowy cywilno prawnej i wszelkie zapisy sa wiążące o ile nie ma tam klauzul zakazanych ale zakładam że UOKIK sprawdza umowy takiej dużej firmy,
                  jak będziesz składał reklamacje to dobrze jakby zostałjakiś ślad, idealnie by było potwierdzenie złożenia reklamacji w BOK albo dowód nadania pleconego, ale wysłany e-mail tez będzie git,
                  obsługa jest do bani bo tną koszty zatrudniając studneciaków na infolinię z firmy zewnętrzenej, co by tu nie mówić, to jednak tepsa ma najlepszą obsługe posprzedażną

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

Zamieszczone przez keneida
                    dzwonie w czwartek o 18:00, że jest masakryczna prędkość. Zamiast 8MB jest 0,2-0,4 MB.
                    a jak to zmierzyłeś?
                    Nie pytam bez powodu - kiedyś tak kopałem się z ASTER, natomiast oni twierdzili, że nominalne 10Mb to jest ode mnie do nich a nie ode mnie do Internetu
                    Ściągałem jakieś pliki testowe z ich serwerów i pokazało, że rzeczywiście nawet od mojego komputera do ich routera było wolniej - przesłałem logi i screeny z Orbit Downloadera.

Dodatkowo: starali się zrzucic odpowiedzialność pisząc o urządzeniach spowalniających ruch po stronie klienta (czyli router u mnie), o korzystaniu w domu z WiFi, która działa wolniej niż kabel, itp.
                    Generalnie - ciężko z nimi sie na ten temat dyskutuje.

Komentarz

• keneida
                      Rider
                      • 2010
                      • 316

mają na swojej stronce jakies tam testery prędkości. Sprawdzałem przy podpięciu komputera bezpośrednio w modem ichni
                      Wrocławskie spoty

Komentarz

• bohen
                        L&K
                        • 2009
                        • 1260
                        • Audi
                        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

proponuję udać się do Delegatury Urzędu Komunikacji Elektronicznej we Wrocławiu i złożyć skargę na operatora

Komentarz

• sesik
                          RS
                          • 2006
                          • 2165

Tia...

W lipcu 2010 przeszedłem do Multimedia, po 5 latach korzystania z NEO. Żałuję do teraz, że to zrobiłem. Czekam do lipca, żeby nie przedłużać umowy z Multi i wrócić w końcu do NEO.
                          I oby Ci działała noestrata jak najdłużej, bo jak padnie to dopiero zobaczysz co to znaczy być olewanym :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez macluke
                          keneida napisał/a:

a jak to zmierzyłeś?
                          Nie pytam bez powodu - kiedyś tak kopałem się z ASTER, natomiast oni twierdzili, że nominalne 10Mb to jest ode mnie do nich a nie ode mnie do Internetu
                          Ściągałem jakieś pliki testowe z ich serwerów i pokazało, że rzeczywiście nawet od mojego komputera do ich routera było wolniej - przesłałem logi i screeny z Orbit Downloadera.
                          I tu jest pies pogrzebany, żaden provider nie zagwarantuje 8MB na świat, a tylko i wyłącznie do serwera który wypuszcza na zewnątrz (routera). Jak masz możliwość to sprawdź jaki masz transfer wewnątrz sieci vectry, jak faktycznie te 0.2-0.8 MB to trza robić potężna awantura, a jak tak nie jest, to niestety obawiam się, że możesz mieć problem z walką o szybszy internet.
                          Best ET = 13.666
                          PerfectService by DGW

Komentarz

• keneida
                            Rider
                            • 2010
                            • 316

Zamieszczone przez sesik
                            Jak masz możliwość to sprawdź jaki masz transfer wewnątrz sieci vectry, jak faktycznie te 0.2-0.8 MB to trza robić potężna awantura, a jak tak nie jest, to niestety obawiam się, że możesz mieć problem z walką o szybszy internet.
                            z tymi 8MB to wiem, nigdy nie będę miał chodziło mi raczej o porównanie mojej wadliwej prędkości do niby obiecanej.

Żenady i jutrologii ciąg dalszy. Przed chwilą znowu byłem w BOk-u. Niby na klatce jest zrobione ale jakaś tam następna rozdzielnia wcześniej coś ma zepsutego. Ale nie mieli kluczy i dlatego do tej pory nie zrobili.

Niby jutro ma być naprawione
                            Wrocławskie spoty

Komentarz

• macluke
                              Elegance
                              • 2010
                              • 875

keneida,
                              prowadź tę dyskusję z nimi w miarę możliwości na piśmie, może być mailowo.
                              - zainstaluj jakis darmowy downloader, np. Orbit Downloader lub JDownloader.
                              - podłącz się do sieci przez kabel, NIE przez wifi.
                              - ściągnij downloaderem pliki testowe z ich strony - rób screeny tak, żeby było widać jak jestes podłączony i jakie oraz skąd pliki ściągasz no i kiedy.

Prędkość pobierania plików z serwerów Vectry powinna być mniej więcej taka, jaka jest nominalna prędkość Twojego łącza.
                              Zwróć także uwagę na to, że prędkość w umowie czy ofercie jest w megabitach a downloadery pokazują w mega/kilo Bajtach.

Tutaj jest konwerter:

Takie screeny możesz im posłać mailem i to jest jedyny dowód jaki możesz przesłać i jaki może stanowić podstawę roszczeń.
                              Powodzenia.

Komentarz

• linkworld
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 108

Bartus a może napiszesz coś więcej o Multimedia. Bo właśnie z nimi się niedawno związałem i w sumie to jestem zadowolony. Czy czegoś nieprzyjemnego oczekiwać po nich?
                                Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D

Komentarz

• sesik
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 2165

- podłącz się do sieci przez kabel, NIE przez wifi.
                                  A jakie to ma znaczenie ?
                                  Best ET = 13.666
                                  PerfectService by DGW

Komentarz

• soszek81
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1245

IMO - dla użytkownika żadne.
                                    Mam neta UPC (teraz chyba 30 Mbit) do tego za ich modemem mam router WIFI. Do routera mam kablem PCta podpiętego, po WIFI lapek i telefon, czasem jak ktoś do mnie zawita ze swoim lapkiem to też się podłącza po WIFI.
                                    W szybkości działania po kablu czy WIFI nie widzę żadnej. Ostatnio ściągałem na lapka serial - jedyne 28GB, w zasadzie ile mi dali tyle szło. Nawet do 1.2MB/s. Jak dla mnie to wystarcza
                                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• macluke
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 875

Zamieszczone przez soszek81
                                      wbrew pozorom - ma znaczenie. Wykonywałem kiedyś takie pomiary.

Poza tym - daje argument do ręki użytkownikowi, ponieważ tego właśnie lubią się trzymać takie firmy

Komentarz

• sesik
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 2165

wbrew pozorom - ma znaczenie. Wykonywałem kiedyś takie pomiary.
                                        Jakieś konkrety, rozumiem w sieci lokalnej ŁiFi jest wolniejsze, to się rozumie samo przez się.
                                        Best ET = 13.666
                                        PerfectService by DGW

Komentarz

• Stoned
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 129

Mam neta UPC (teraz chyba 30 Mbit) do tego za ich modemem mam router WIFI. Do routera mam kablem PCta podpiętego, po WIFI lapek i telefon, czasem jak ktoś do mnie zawita ze swoim lapkiem to też się podłącza po WIFI.
                                          W szybkości działania po kablu czy WIFI nie widzę żadnej. Ostatnio ściągałem na lapka serial - jedyne 28GB, w zasadzie ile mi dali tyle szło. Nawet do 1.2MB/s. Jak dla mnie to wystarcza
                                          Ja też mam upc - 25 fiber,
                                          tez mam całą sieć po wifi, ale przy takim parametrze łącza spokojnie powinieneś mieć 3mb/s
                                          teoretycznie 3,75mb/s.
                                          Wiadomo, zależy też od drugiej strony, ile może zapodać uploadu. Weź pod uwagę, że w przypadku zwiększonej ilości sieci wifi w okolicy, będą następować kolizje i retransmisje, a co za tym idzie, prędkość musi spaść. Wyjścia są dwa - albo skrętka, albo przepiąć się na 811.a - 5Ghz - tutaj praktycznie nikt nie operuje jako użytkownik końcowy.

keneida:
                                          A odnośnie samej vectry, to jeśli mnie pamięć nie myli, to w przypadku niedotrzymania parametrów usługi (łącza) przez określony przedział czasowy, np. 30dni, masz możliwość odstąpienia od świadczenia usługi, ale to także poczytaj w warunkach umowy, mogę się mylić.
                                          O serce dba DobryGrześWawa
                                          TDI powered by MR-MOTORS

Komentarz

• macluke
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 875

Zamieszczone przez sesik
                                            Jakieś konkrety, rozumiem w sieci lokalnej ŁiFi jest wolniejsze, to się rozumie samo przez się.
                                            to jest dyskusja akademicka, ale generalnie prędkość wymiany danych w lokalnej sieci wifi może zależeć od ilości urządzeń i sieci wifi w okolicy, zbieżności kanałów, na której operuje każda sieć wifi w sąsiedztwie, jakości samego routera, mocy sygnału własnej anteny i anten w okolicy, anteny w komputerze, ilości i typu włączonych urządzeń elektrycznych w domu, odległości od anteny.....

Ale w tej dyskusji nie chodzi o to, co wpływa na prędkość sieci tylko jak zebrać argumenty i dowody aby móc reklamować jakość dostarczanej usługi.
                                            Zatem - jeżeli kolega łączy się przez wifi to będzie to od razu wykorzystane przez operatora. Nie wiem, jakie modemy kablowe dostarcza Vectra, być może z wbudowanym wifi, jakkolwiek oni zawsze mówią: 'prędkość DO xx Mb', czyli po spełnieniu optymalnych warunków.

My tu gadu-gadu, a kolega może już ma sieć naprawioną

Komentarz

• adamusiek
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1123

Nie wiem, jakie modemy kablowe dostarcza Vectra, być może z wbudowanym wifi,
                                              mają zwykłe modemy kablowe i modemy na zasadzie routera z WIFI

Komentarz

• kapi
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1174
                                                • Fabia combi

w "kontakcie" z Vectrą proponuje forme pisemną (fax) gdyż czekam na rozpatrzenie reklamacji już 3 m-ce a oni mnie olewają, gdy dzwonie do nich to przemiła pani odpowiada: ...u nas wszystko w porządku... :evil:
                                                już wypowiedziałem umowę ... mam dosyć.
                                                OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• keneida
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 316

zdarzył się cud. Po JEDENASTU dniach naprawili. Co nie zmienia mojego nastawienia, że klienta mają w dupie i okłamują.

Reklamacja złożona z żądaniem rozwiązania umowy
                                                  Wrocławskie spoty

Komentarz

Pracuję...